Blog

Strøm er god hjernemedicin mod Parkinsons sygdom

Boret knaser sig langsomt gennem kraniet. Et otte millimeter bredt hul blotter hjernens beskyttende hinde, mens overlæge og neurolog Merete Karlsborg fra Bispebjerg Hospital snakker med den vågne patient, der tålmodigt venter på at blive inddraget i processen. Hullet ind til hjernen er nemlig kun en del af forberedelsen. Kirurg Ove Bergdal fra Rigshospitalet gørFortsæt læsning “Strøm er god hjernemedicin mod Parkinsons sygdom”

denhemmelig-1554715229-47.jpg

En hemmelig have vokser frem

Grønne, blå og gule farver er sprunget ud i trappeopgangen, der fører ned til Afsnit for Stråleterapi på Rigshospitalet på Blegdamsvej. Her skifter lyset i takt med dagslyset udenfor, og patienter, pårørende og personale vil fremover blive mødt af musik særligt komponeret og indspillet til stedet. Kunstneren Maria Dubin, komponisten Frederik Magle og lysdesigner KimFortsæt læsning “En hemmelig have vokser frem”

10 år på toppen af Riget

Klokken er 14.21,10 da Forsvarets Merlin EH101-helikopter lander på Rigshospitalets platform med en hjertepatient ombord. Godt en halv time tidligere lettede helikopteren fra Rønne på Bornholm og satte kursen mod København, hvor både teknisk og sundhedspersonale gør klar til at modtage helikopter og patient med godt 20 minutters varsel. I hospitalets kontroltårn står en specialuddannetFortsæt læsning “10 år på toppen af Riget”


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: